Във Ферари останали неприятно изненадани от изоставането си в Гран При на Мексико, където Карлос Сайнц и Шарл Льоклер завършиха 5-и и 6-и, без никакъв шанс да бъдат на подиума и на минута изоставане от победителя. 

Специфичните условия на „Ерманос Родригес” заради високата надморска височина, определено изиграха своята роля и двигателят не е можело да бъде натоварен изцяло. 

„По отношение на мотора определено не бяхме в най-добрата си форма, но не мисля, че това обяснява всичко. Има и други причини, които трябва да намерим, защото в момента нямаме нужните отговори. Липсваше ни баланс, колите не завиваха както трябва и работата с гумите също куцаше и на този етап нямаме обяснение защо стана така” заяви босът Матиа Биното. 

В интерес на истината обаче, може би при Скудерията не трябва да бъдат чак толкова изненадани, тъй като и миналата година двете коли завършиха 5-и и 6-и на „Ерманос Родригес”, като тогава Карлос Сайнц дори бе затворен с обиколка. 

Според бившият пилот от Формулата Пол ди Реста Черните кончета определено са влошили представянето си и това е сериозен повод за притеснение. „От юли насам те са много далеч от победите. Мерцедес ги догони, а в неделя тотално ги изпревари. Ако обяснението за това е, че умишлено са спрели развитието си по-рано е добре, но ако не е така, тогава ситуацията е притеснителна за тях” каза Ди Реста.