Без изобщо да е изненадващо, от Ред Бул защитиха и оправдаха световния шампион Макс Верстапен, въпреки очевидния начин, по който пренебрегна отборните заповеди в Бразилия. 

В края на надпреварата нидерландецът отказа да върне позицията на съотборника си Серхио Перес, който преди това го бе пропуснал пред себе си. 

Така мексиканецът не успя да спечели важни точки в битката с Шарл Льоклер за второто място в шампионата, като реагира бурно по радиото с думите, че Макс е показал какъв е всъщност. 

Верстапен се защити като обяви, че има своите причини и ще ги сподели впоследствие пред отбора. Това се случи и от Ред Бул замазаха скандала и направиха всичко по силите си, за да покрият лидера в отбора, но Макс очаквано и заслужено отнесе много критики за действията си, както и обиди и дори смъртни заплахи, вероятно от фенове на Чеко. 

„Като отбор допуснахме някои грешки в Бразилия. Истината е, че преди състезанието не бяхме предвидили ситуацията, която се получи в края на надпреварата. Макс бе информиран твърде късно да върне позицията си и той, който винаги е бил отборен играч, бе поставен в трудна позиция без време за реакция. След състезанието той бе напълно открит в обясненията си и двамата изчистиха нещата. Отборът прие неговите доводи, но напълно не приема обидите по негов адрес“ заявиха от Ред Бул в официално съобщение. 

Ето какво каза и самият Макс. „Миналият уикенд се получи доста сериозна мискомуникация. На мен нищо не ми бе казано за размяна на позициите, което се случи едва в последната обиколка. В тима обаче трябваше да са наясно с отговора ми от това, което бях казал в предишните дни. Впоследствие недоразуменията бяха изчистени, а и в отбора знаят, че аз никога не съм бил лош съотборник. Взехме си необходимите поуки и разбрахме, че трябва да имаме по-добра комуникация. Не мога обаче да приема критики и обиди по свой адрес без всички да са наясно с цялата информация“.