От Ферари се заблудили Ред Бул и Серхио Перес, което е помогнало на Шарл Льоклер да завърши втори на пистата "Яс Марина" в Абу Даби и така да спечели и второто място в крайното класиране при пилотите. 

Това разкри монегаскът, който със стратегия само с едно спиране за смяна на гуми, изпревари съперника си, макар и само с около секунда и така завърши втори за сезона. 

„Беше страхотно състезание, а планът, който имахме бе изпълнен перфектно. Бяхме под сериозно напрежение, а и Ред Бул отново имаха по-бързата кола. Предизвикахме ги обаче да сбъркат и ги принудихме на преминат на стратегия с два стопа, което ни се отплати наистина отлично“ заяви Льоклер, чийто тим финтира съперниците пращайки механиците си навън и показвайки, че сякаш очакват Шарл, което всъщност бе блъф, но Перес влезе. 

„Имахме разбира се съмнения относно стратегията, но реално всичко, което се случи влизаше в плановете ни. В началото притиснах Чеко и той спря по-рано, а след това смени гумите си и за втори път, тъй като имах добро темпо. Просто всичко мина перфектно и съм много горд от отбора“ добави той. 

„Сезонът бе наистина много труден, въпреки че го стартирахме отлично. След това имахме много проблеми с надеждността, стратегията и работата с гумите. Потенциалът на колата бе сериозен и е хубаво, че все пак завършихме силно, но трябва да мислим как да се подобрим, защото Ред Бул имат нещо, което ние все още не притежаваме“ каза още Льоклер.