В Ред Бул по никакъв начин не са и очаквали подобен сезон. Това обяви босът Кристиан Хорнър след надпреварата в Абу Даби. 

Както е известно Макс Верстапен бе категоричен по пътя към втората си титла и спечели 15 състезания, а отборът бе недостижим при конструкторите. 

Другият пилот Серхио Перес остана трети в  крайното класиране, след като спечели 2 състезания, така че Биковете дадоха едва 5 на конкурентите си – 4 на Ферари и 1 на Мерцедес. 

„Каква година само! Да спечелим 17  състезания, два спринта и 5 пъти да запишем двойна победа, да вземем и двете титли, това бе нещо невероятно. Хората зад кадър свършиха изключителна работа. Това бе наистина Херкулесово усилие и постижение, което не сме си и представяли“ заяви Хорнър. 

„Имахме трудности по пътя си, но когато погледнеш какво постигнахме, това надмина всичките ни очаквания и мечти. След предишната смяна на правилата през 2014-а бяхме изгубени, но не загубихме вярата си. Продължихме да работим здраво, върнахме се към победите и през този сезон направихме още една стъпка“ добави той.