Даниел Рикардо потвърди, че почти сигурно ще бъде трети пилот на Ред Бул през следващата година  и ще помага за развитието на колата. 

Австралиецът, който има 8 победи в кариерата си, записа последния си старт за Макларън в Абу Даби, след  като още преди седмици стана ясно, че няма да изпълни договора си, който бе и за 2023-а. 

В крайна сметка той не успя да си намери нов отбор и сега потвърди, че няма да бъде на стартовата решетка, но ще остане близо до състезанията и във Формула 1. 

„Мога спокойно да кажа, че ако не се случи нещо непредвидено, ще бъда част от Ред Бул, но няма да участвам в 24 състезания. Ще бъда наоколо, но просто имам нужда от някаква почивка. Все пак оставам в спорта“ заяви Дани Рик.  

Сега той се завръща при Биковете, при които блесна, но след като стана ясно, че Макс Верстапен е безспорен №1 в отбора, реши да напусне. 

Очаква се за Ред Бул той да бъде част различни рекламни събития, но и да работи в симулатора. От Мерцедес потвърдиха, че са говорили с него, но той е предпочел да се завърне „у дома“.