Сезонът във Формула 1 завърши едва в неделя, но вече мислите са насочени към следващия, когато работата с гумите отново ще бъде ключова. 

Затова и в Абу Даби бяха проведени нови тестове на гумите за 2023-а и Ферари впечатли, като завърши на първите 3 места, давайки надежди на феновете си за още по-силна година. 

В пробите участваха някои млади пилоти, а други като Фернандо Алонсо, Пиер Гасли и Оскар Пиастри дебютираха за новите си отбори. Така в екшъна участваха общо 24 състезатели. 

Карлос Сайнц бе най-бърз, пред Шарл Льоклер и Роберт Шварцман, като разликата между тримата бе 0,115 хилядни. Времето на испанеца обаче бе със 1,4 секунди по-бавно от това, с което Макс Верстапен спечели полпозицията на „Яс Марина” през уикенда. 

Пиер Гасли даде 4-о време с автомобила на Алпин, а световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул бе 5-и. Алекс Албън с Уилямс затвори топ 6. Фернандо Алонсо остана 12-и с колата на Астън Мартин, но заяви, че е доволен. 

Оскар Пиастри, който ще дебютира през следващата година за Макларън, даде 14-о време, но и предизвика спиране на сесията, след като колата му се повреди. От Мерцедес нямаха особено добър ден, като Люис Хамилтън остана 17-и, а Джордж Ръсел чак 23-и. 

Това бе последният път, в който пилотите бяха на пистата през 2022-а. По-късно тази седмица е традиционната гала-вечер на ФИА, която на практика ще закрие сезона. Тестеве през 2023-а ще са през февруари, а първото състезание ще бъде в Бахрейн на 5 март.