Слуховете за потенциалната раздяла на Ферари с Матиа Биното продължават и според „Кориере дело Спорт“ това ще се случи съвсем скоро. 

След сезон изпълнен с гафове и пропуснати възможности за Скудерията във Формула 1, напрежението върху шефа на Черните кончета са увеличи неимоверно. 

Наскоро „Гадзета дело Спорт“ съобщи, че заместникът на Биното за следващия дезон също е ясен и това ще бъде боса на Алфа Ромео Фредерик Васьор. 

От Ферари отрекоха, но самият бос не бе категоричен, че ще остане начело на отбора, когато бе запитан за това след надпреварата в Абу Даби. 

„Не съм аз този, който решава това. Спокоен съм, защото комуникацията ми с ръководството винаги е била напълно откровена. Освен това смятам, че въпреки всичко ние постигнахме основната си цел през сезона, а именно отново да бъдем в челото“ заяви тогава Биното. 

Според последните инфомации в „Кориере“ обаче, е само въпрос на часове преди да се стигне до раздялата с Биното, като се уточняват последните детайли. Човек близък до Шарл Льоклер е източникът на изданието, като основната причина за раздялата са лошите отношения между Матиа и президента на Ферари Джон Елкан.