Както се очакваше Матиа Биното наистина подаде оставка като шеф на Ферари, като периодът му в Скудерията официално ще приключи на 31 декември. 

Слуховете за неговото бъдеще бяха наистина сериозни, след като Скудерията започна силно сезона във Формула 1, но след това допусна сериозен срив, като повечето неточности бяха свързани със стратегически грешки. 

В крайна сметка отборът не успя да спечели нито едно от последните 11 състезания, когато предимството на Ред Бул бе огромно и дори бе заплашен да загуби и второто си място при конструкторите. Това компрометира положението на Биното, който си тръгва след общо 28 години при Черните кончета, от които последните 3 като тийм-бос. 

„Със съжаление мога да обявя, че реших да прекратя сътрудничеството си с Ферари. Напускам компанията, която обичам и от която бях част в продължение на 28 години с твърдото убеждение, че направих всичко по силите си, за да постигнем поставените си цели. Оставям един добре развиващ се и силен отбор, който е готов за големи неща и съм благодарен на всички хора, които споделиха това пътешествие с мен” заяви Биното в официално съобщение. 

Според медиите неговият наследник със сигурност ще бъде Фредерик Васьор, който досега бе начело на Алфа Ромео. Предишният французин, който бе начело на Скудерията бе Жан Тод, при когото бяха постигнати може би най-големите успехи в историята на Ферари – онези с Михаел Шумахер.