Второто място никога не е достатъчно за Ферари. Така бившият бос на отбора Стефано Доменикали обясни раздялата с настоящия шеф Матиа Биното. 

Босът на отбора през последните 3 години очаквано подаде оставка, макар че е ясно, че със сигурност е бил принуден да го направи. 

Скудерията прогресира сериозно през този сезон, започна отлично, но след серия проблеми с надеждността и грешки в стратегията, изостана бързо от Ред Бул и рано загуби шансове за титлата. 

„Когато си втори, за Ферари това никога не е достатъчно. Не искам обаче да коментирам повече отбора и просто ще му пожелая всичко най-хубаво за в бъдеще“ лаконичен бе Доменикали. 

Биното официално ще напусне поста си на 31 декември, като очакванията са новият тийм-шеф да бъде назначен в началото на януари и все още се счита, че това ще бъде настощият бос на Алфа Ромео Фредерик Васьор. 

„Аз също бях в подобна позиция като Матиа преди години и мога само да му кажа, да остане спокоен и да запази вяра в себе си. В крайна сметка всички искаме силен тим на Ферари и вярвам, че догодина те ще са в битката за титлата до последно“ добави Доменикали, който бе начело на Черните кончета в периода 2008-2014.