Макс Верстапен едва ли ще продължи да доминира във Формула 1 и през 2023-а година. Това обяви бившият двукратен шампион Мика Хакинен. 

Пилотът на Ред Бул спечели 15 от 22 състезания по пътя към втория си триумф, но според финландеца за следващия сезон конкурентите ще имат много по-добри възможности да намалят изоставането си. 

„Той наистина свърши много добра работа с един  страхотен отбор и отлични инжинери и дизайнери, като Ейдриън Нюи, с когото аз също работих и печелих. Сега обаче правилата са различни и останалите отбори имат много повече възможности да наваксат. Затова не мисля, че Макс ще продължи да доминира и догодина. Очаквам сериозни изненади, но не мога да кажа от кого“ заяви Хакинен. 

Макс остави втория в класирането Шарл Льоклер на цели 146 точки от себе си, което определено не бе очаквано предвид старта на Ферари. Както е известно обаче, Ред Бул бе наказан заради превишаването на бюджетния таван и намалените часове в аеродинимичния тунел за 2023-а ще бъдат ключови за мнозина за това, отборът да загуби голяма част от предимството си.