Гран При на Китай във Формула 1 няма да има и през 2023-а година. Състезанието в Шанхай трябваше да се завърне през следващия дсезон за първи път от 2019-а, но заради увеличената заболеваемост от Ковид 19, пак няма да се състои. 

„Формула 1 може да потвърди, че след разговори с промоутъра и местните власти, ГП на Китай през 2023-а няма да се проведе заради продължаващите трудности свързани с Ковид 19. В момента се обсъждат алтернативни опции за замяна” се казва в официалното съобщение. 

В страната продължават да спазват стриктни мерки за ограничаване разпространението на  пандемията, след като в последните седмици се появиха нови огнища на болестта. Иначе по план състезанието трябваше да се състои в средата на следващия април. 

Очакванията са тогава все пак да има надпревара, като с най-големи шансове е ГП на Португалия, което би било първият европейски старт след състезанията в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия. Надпревари в Портимао имаше през 2020 и 2021, като и двете бяха спечелени от Люис Хамилтън. Иначе новият сезон ще стартира на 5 март на „Сахир”.