Звездата на сериите Gymkhana – автомобилният пилот Кен Блок, e загинал при инцидент с моторна шейна. Тъжната новина беше съобщена от шерифската служба на окръг Уасач, чийто представители са били повикани на мястото на инцидента, станал на 2 януари, пише Automedia.bg.

Според информацията, 55-годишният Блок е карал моторна шейна по стръмен склон. Той е загубил контрол върху управлението на машината и тя е паднала върху него. Знаменитият пилот е загинал на място. Той е пътувал с цяла група, но е бил сам на шейната.

Трагичният инцидент беше потвърден и от екипа на The Hoonigans в Intsgram, както и от Американската рали-асоциация. Съпругата на Блок – Луси, публикува в социалните мрежи снимки с числото 43 - известният състезателен номер на Блок, в профила си в Instagram.

Блок се превърна в легенда с опасните трикове, които изпълняваше през годините. Той се е състезавал със скейтборд, сноуборд и мотоциклет, както и зад волана на всякакъв вид рали автомобил. Американецът обаче нашумя най-много с неговите уникални видеоклипове на Gymkhana, които датират от 2008 г.

След като дълго време работеше с Ford, отскоро Блок си партнира с Audi, работейки директно с инженери в Германия за изграждането на изцяло електрическия S1 Hoonitron. Вдъхновеният от легендарното Audi S1 Quattro автомобил се появи в последната серия на Gymkhana в Лас Вегас.

Кен се пробва и в рали-състезания, където дори в световния рали-шампион (WRC) с Ford. Той беше талантлив бизнесмен и предприемач, като заедно с Деймън Уей (приятел от колежа) основа компанията DC Shoes в началото на 90-те години. Блок оставя съпруга и три дъщери.

Снимка: БГНЕС