Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обяви, че след сезон 2022-а оценява много повече предишните си успехи.  
 
През миналата година британецът за първи път в кариерата си не успя да спечели нито едно състезание, като най-доброто му класиране бяха 5 втори места.  
 
Мерцедес останаха далеч от Ред Бул и Ферари в битката за титлата, но случилото се не е накарало Люис да загуби мотивацията си, а дори напротив.  
 
„Това определено не ме демотивира. И друг път съм имал сезони без победа, за последно през 2001 в картинга. През миналия сезон рано трябваше да приемем реалността, че няма да се борим за титлата. Някои резултати обаче определено могат да бъдат приети като победи” заяви Хамилтън пред „Шпорт Билд”.  
 
„През предишните години постигнахме огромни успехи и някак си всичко бе очаквано. Сега бе различно и бе още по-хубаво да се види колко щастливи бяхме дори от малките стъпки, които направихме. Първо се борихме за 5-о място, след това за 4-о, а на края за подиума. Затова сега оценявам успехите още повече. В Бразилия, където Джордж спечели, а аз завърших втори, бях невероятно щастлив” добави той.  
 
„Сега целта ни е да се върнем на върха и в края на миналата година получихме надежда за това, тъй като в последните състезания демонстрирахме сериозно подобрение. В хода на кампанията се подобрихме значително, заработихме все по-добре и по-добре и годината определено не бе разочарование за мен” каза още Хамилтън.