Шампионите във Формула 1 от Ред Бул вероятно ще бъдат първият отбор, показал новата си кола за сезон 2023-а. 

Биковете обявиха, че болидът им за предстоящия сезон, с който Макс Верстапен ще преследва трета поредна титла, ще бъде разкрит на 3 февруари на специална церемония в Ню Йорк, с което явно се цели увеличаване на популярността на тима в Щатите. 

Досега от Уилямс бяха обявили най-ранната дата за показването на новата кола – 6 януари, а до момента единствено Алфа Ромео и Хаас не са разкрили кога ще покажат болидите си. 

Eто и датите за останалите тимове: Алфа Таури – 11 февруари, Астън Мартин и Макларън – 13 февруари, Ферари – 14 февруари, Мерцедес – 15 февруари, Алпин – 16 февруари. 

В същото време стана ясно и кой ще бъде новият шеф на Уилямс. Това е бившият стратегически директор на Мерцедес Джеймс Ваулс, който ще поеме поста официално на 20 февруари, заменяйки напусналия Йост Капито. 

43-годишният Ваулс бе част от доминацията на Мерцедес, заемайки редица ключови позиции при титлите на Люис Хамилтън и Нико Розберг. Преди това той имаше важна роля и при триумфа на Браун през 2009-а, който впоследствие се превърна в Мерцедес. 

Уилямс се намира в сериозна криза в последните години, завършвайки последен при конструкторите в 4 от последните 5 години. Все пак през 2022-а най-малкото разликата като време до останалите бе значително намалена.