Шарл Льоклер е набелязан за заместник на Люис Хамилтън в Мерцедес, твърдят последните слухове във Формула 1. Ако това наистина е така то Ферари ще погледне към Ландо Норис от Макларън. 

Според някои информации пилотът на Ферари дори има предварително споразумение със Сребърните стрели, които обаче ще разчитат на 7-кратния световен шампион поне за сезон 2023-а. 

Самият Льоклер е обвързан с Черните кончета до края на 2024-а, но според бившия тийм-мениджър на италианците Питър Уинздор, в Мерцедес силно искат пилотски тандем от Льоклер и Джордж Ръсел. Това обаче ще накара Ферари да направи всичко, за да вземе Ландо Норис. 

„Нека да видим какво ще стане с кариерата на Люис, но според мен Тото ще опита да вземе Шарл Льоклер, въпреки че според мнозина това не е много добър ход. При това положение от Ферари ще се хвърлят здраво за Ландо, който едва ли ще може да им откаже” заяви Уинздор. 

Норис е считан за един от най-талантливите пилоти във Формула 1, но фактът, че Макларън е далеч от битката за победите, вероятно ще го накара да погледне към топ-отборите, въпреки че миналата година поднови договора си с настоящи си тим.