Хаас стана първият отбор във Фолмула 1, който показа цветовете си за новия сезон и така даде началото на разкриването на автомобилите за 2023-а. 

Промените в сравнение с миналата година не са много, като американският тим залага отново на черно, червено и бяло, като този път черното е повече от миналата година. На предното крило присъства и името на новия генерален спонсор. 

Хаас показа онлайн-снимки на колата, носеща името VF-23, като официалното представяне ще бъде на 11 февруари на пистата „Сълвърстоун”. 

В правилата няма сериозни промени след 2022-а, но при американският тим се очаква те да бъдат повече, защото развитието на отбора миналата година бе доста по-бавно в сравнение с останалите. 

Хаас се надява да продължи прогреса си след 8-ата позиция при конструкторите през предишния сезон, като Нико Хюлкенберг замени Мик Шумахер и ще партнира на Кевин Магнусен. 

„След представянето си през миналата година има върху какво да надграждаме и целият тим работи усърдно за постигането на тази цел. Разполагаме с двама доказани и опитни пилоти като Кевин и Нико и нямам търпение сезонът да започне” заяви босът Гюнтер Щайнер. 

Този петък шампионите от Ред Бул се очаква да покажат новия автомобил, а през следващата седмица още 3 отбора ще направят това – Уилямс (окраска), Алфа Ромео и Алфа Таури.