Световните шампиони във Формула 1 от Ред Бул официално показаха новата си кола за сезона 2023. Това се случи на специална церемония в Ню Йорк. 

Пилотите Макс Верстапен и Серхио Перес, заедно с третия пилот – Даниел Рикардо и босът Крисчън Хорнър бяха на сцената на „Манхатан Класик Кър Клъб”, за да покажат RB19, с който се надяват да продължат да доминират, въпреки наказанието за превишаването на бюджетния таван. 

По отношение на цветовете няма голяма разлика, а всичко това се случи малко преди да стане  ясно, че от 2026-а отборът ще има нов партньор по отношение на двигателите – Форд. Тогава се променят отново сериозно правилата, като ще има значими разлики по отношение на горивото и конфигурацията на задвижващите системи. 

„Това е стратегическо партньорство. Форд ще ни подпомага с батерията и хибридните технологии, за да можем да останем пред конкурентите. Силно съм развълнуван от възможностите, които ще имаме” заяви Хорнър.  

Американският гигант ще се завърне във Формула 1 за първи път от 22 години, като интересното е, че Хонда също влиза отново като доставчик на мотори оттогава. Останалите са Рено, Ферари, Мерцедес и Ауди. Както е известно в Щатите ще има 3 състезания през тази година, като за надпреварите в Маями, Остин и Лас Вегас колите на Ред Бул ще бъдат специално оцветени. 

Мнозина обаче очакват по колата все пак да има доста промени, когато тя излезе на пистата за тестовете в Бахрейн в края на месеца. Отборът спечели 17 състезания през миналата година, но наистина би изглеждало невероятно да продължи по същия начин и сега, предвид амбициите на Ферари и Мерцедес.