Уилямс Рейсинг стана поредният тим, показал колата си за новия сезон във Формула 1, въпреки че тук ставаше въпрос най-вече за цветовете на автомобилите.

FW45 отново е в традиционното синьо, като голямата новина е партньорството с Gulf Oil, който до миналата година работеше с Макларън. 

Мнозина фенове и специалисти вероятно очакваха повече оранжево по колите именно заради партньорството с Gulf Oil, но то е съвсем малко. Има и съвсем леки червени нюанси. 

Колата за първи път ще стъпи на пистата следващия понеделник, а за тестовете след 2 седмици вероятно промените ще бъдат още повече. 

Пилоти на Уилямс ще бъдат Алекс Албън, който се завръща в своя втори сезон с отбора и дебютиращият във Формулата Логан Сарджънт, първият американец в спорта от 2016-а. 

Отборът ще опита да се измъкне от дъното на класирането, след като в последните години е сериозен аутсайдер. Затова бе привлечен и доскорошният шеф на стратегията в Мерцедес – Джеймс Ваулс, който стана шеф на тима. 

Уилямс е третият най-успешен отбор в историята, като отстъпва само на Ферари и Макларън и има на сметката си 114 победи и 16 титли (9 отборни и 7 при пилотите).