От Ферари са свалили от 2 до 3 килограма от теглото на новия си автомобил за предстоящия сезон във Формула 1, твърдят слуховете около отбора. 

По-леките коли дават сериозно предимство, като миналата година доста тимове имаха трудности в това отношение. Ако Черните кончета наистина се по-леки, те би трябвало да спечелят по около 1 десета на обиколка от това. 

Според правилата автомобилите трябва да тежат най-малко 798 килограма, като се очаква тази граница да остане непроменена и през 2023-а. 

От Ферари вече обявиха и името на болида, който ще се казва SF23 от Скудерия Ферари и 2023 година. През миналия сезон колата бе наречена F1-75 в чест на юбилея на легендарната марка. Иначе официалното представяне ще бъде на 14 февруари в Маранело. 

Иначе Алфа Ромео също показа новата си кола, което се случи на базата на отбора в Цюрих. Автомобилът с име С43 е с променени цветове и изглежда доста агресивно в тъмночервено и черно. 

Валтери Ботас и Гуаню Джоу остават пилоти на отбора, който ще се опита да остане в средата на класирането, след като миналата година се представи доста добре и изненада мнозина.