Точно на 14 февруари Ферари показа новата кола, с която ще опита да се върне на върха във Формула 1, а Шарл Льоклер обяви: „Това е нашата Валентинка!“. 

На базата в Маранело присъства новия шеф Фредерик Васьор, както и пилотите Льоклер и Карлос Сайнц, които след това направиха и няколко обиколки на Фиорано. Автомобилът носи името SF-23 и отново е в черно и червено, както бе и миналата година. 

„Колата ни е много променена, като по отношение на аеродинамиката подобрихме вертикалното притискане, за да се адаптираме още по-добре към новите правила и да имаме по-добър баланс. Окачването също е различно, особено отпред, както и предното крило и носа“ заяви отговорникът за шасито Енрико Кардиле. 

Целите пред отбора също са ясни, след като миналата година започна отлично, но след това Скудерията бързо изостана и чакането за първа титла от 2007-а година се увеличи. 

„Скоро фокусът ни ще бъде изцяло насочен към скорост и представяне. Разполагаме с двама млади пилоти, които са амбицирани да печелят и имат всичко необходимо, за да го направят. Целта е да спечелим титлата, но това няма да е лесно. Трябва да сме с правината настройка и винаги да се стремим утре да сме по-добри от днес“ изтъкна Фредерик Васьор, заменил Матиа Биното в края на 2022. 

„Тази кола е продукт на много страст и усилена работа от всички и определено изглежда, че правим стъпка напред. Целта ни няма как да е друга освен да печелим състезания и да се борим да титлата“ добави Карлос Сайнц. 

Така само два отбора остана да покажат автомобилите си. Утре това ще направи Мерцедес, а в четвъртък Алпин.