Отборът на Алпин завърши сезона на представянето във Формула 1, като показа колата си за 2023-а година на специална церемония в Лондон. 

А523 отново ще бъде в два цвята, като на сцената бяха 2 коли – в розово и в синьо. Розовата окраска ще бъде използвана за първите 3 старта в Бахрейн, Саудитска Арабия и Австралия, а след това автомобилите ще бъдат предимно в синьо, както бе и през 2022. 

Пиер Гасли заменя Фернандо Алонсо във френския отбор и ще партнира на Естебан Окон, в стремежа на Алпин да се доближи до първите 3 тима в класирането. 

„Ние сме тук задълго и се надявам, че ще бъдем по-близо до върха” заяви изпълнителният директор на групата Рено Лука де Мео. 

„Разликата до третия бе твърде голяма през миналата година и трябва да я намалим. Нуждаем се от повече точки, по-малко отпадания и някои подиуми, за да сме в по-добра позиция от миналата година” добави босът Отмар Шафнауер. 

Както и при голяма част от другите тимове, болидът на Алпин е еволюция на миналогодишния, като в хода на сезона се очакват серия подобрения. 

С това всички тимове вече показаха колите си и вече мислят за тестовете в Бахрейн, които ще се състоят между четвърт и събота другата седмица.