Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен започна силно на тестовете в Бахрейн и оглави класирането след първия ден. 

Автомобилът на Ред Бул показа, че вероятно отново ще бъде колата, с която всички ще трябва да се съобразяват. Нидерландецът бе единственият, който кара и в двете сесии днес, като завъртя впечатляващите 157 обиколки, като записа време от 1:32.837. 

Страхотно второ време, с едва 0.029 изоставане, даде Фернандо Алонсо за Астън Мартин. Сутринта отборът имаше авария и колата спря на пистата едва след 30 секунди с електронен проблем, но след това последва добра серия, като Алонсо завъртя 60 тура в много добро темпо. 

Трето и четвърто време дадоха пилотите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, на малко повече от 4 десети изоставане от лидера. Ландо Норис с Макларън остана 5-и на повече от 6 десети, но все пак регистрира добро постижение, след  като пропусна немалка част от втората сесия заради технически проблем. 

Люис Хамилтън направи 83 обиколки и даде 6-о време, но под 7 десети изоставани. Сутринта Джордж Ръсел завъртя 69 тура и макар и темпото на двамата поне засега да бе далеч от това на Ред Бул, поне бе ликвидирано подскачането, което тормозеше отбора дълго време миналия сезон. 

Добра скорост показа Уилямс, след като Алекс Албън остана 7-и на малко повече от 8 десети, а Логан Сарджънт бе 10-и, но на почти секунда и половина. Гуаню Джоу с Алфа Ромео остана 8-и. Тестовете продължават в петък и събота, а следващата неделя е и първият старт за сезона, именно на пистата „Сахир”.