Пилотът на Алфа Ромео Гуаню Джоу изпревари неочаквано Макс Верстапен и бе най-бърз във втория ден от тестовете във Формула 1 в Бахрейн, който бе белязан и от технически неприятности за Мерцедес. 

Проблем в хидравликата накара Джордж Ръсел да спре колата след 109 обиколки, което последва случилото се сутринта, когато пък Люис Хамилтън предизвика червен флаг и спря на пистата. Двамата дадоха 13-о и 15-о време, но босът Тото Волф обяви, че не само Мерцедес, но и останалите крият от истинското си темпо. 

Иначе отново Верстапен и Ред Бул изглеждаха над всички, въпреки че в края на сесията Джоу подобри времето на двукратния световен шампион с 0.040. Китаецът обаче бе с по-меки гуми и направи рекордния тур при по-хладно време. 

Фернандо Алонсо за Астън Мартин отново бе солиден, като остана трети, на около 6 десети изоставане, докато 4-и и 5-и завършиха Ник де Врийс с Алфа Таури и Нико Хюлкенберт с Хаас, съответно на малко повече от 6 и 8 десети. 

Карлос Сайнц и Шарл Льоклер за Ферари финишираха 6-и и 8-и, като испанецът бе №1 в сутрешната сесия. Добре се представи и новобранеца Логан Сарджънт, който бе втори сутринта, а завърши деня 7-и, като изостана под 1 секунда и завъртя 154 обиколки със своя Уилямс. Тестовете приключват утре.