Ред Бул завърши тестовете в Бахрейн на върха и показа, че отново ще е отбора във Формула 1, с който всички да се съобразяват, въпреки усещането, че много отбори скриха истинските си възможности. 

Серхио Перес даде най-добро време в края и изпревари Люис Хамилтън с Мерцедес с около 3 десети и половина, като мексиканецът  направи и цели 133 обиколки и даде най-доброто време за трите дни проби – 1:30.305.

Хамилтън все пак даде надежди на Мерцедес, но реално направи най-добрия си тур с по-меките и на теория по-бързи гуми.  

Валтери Ботас с Алфа Ромео даде трето време, като бе единственият друг, който слезе под минута и 31 секунди, но изостана на половин секунда. Следваха пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц, които бяха на около 7 десети изоставане, но демонстрираха сигурност и стабилност в представянето си, залагайки повече на дългите серии. 

Юки Цунода бе 6-и за Алфа Таури, а десетката завършиха Кевин Магнусен с Хаас, Джордж Ръсел с Мерцедес и пилотите на Астън Мартин Фернандо Алонсо и Фелипе Другович. Ландо Норис бе 11-и за Макларън, но проблемите на тима продължиха и отборът направи най-малко обиколки от всички тимове.