Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо остана спокоен, въпреки че оглави класирането във  втората свободна тренировка преди Гран При на Бахрейн и хвърли ръкавицата на Макс Верстапен и Ред Бул. 

Испанецът затвърди усещането, че Астън Мартин прогресира много сериозно, а освен това случилото се в сесията е доста по-показателно за съотношението на силите, тъй като тя се проведе в часа на квалификацията. 

„Е, това е още една стъпка в правилната посока. Чувствам колата много добре, но нека да изчакаме и да видим какво ще стане. Продължаваме да се учим и да се развиваме, но е само въпрос на време да се борим с топ-отборите“ заяви 41-годишният Алонсо, който изпревари с десета и половина Верстапен и Перес. 

Самият Макс не бе особено щастлив, въпреки че според специалистите Ред Бул продължава да има най-добрата кола и ще бъде много трудно да бъдат победени. 

„Така и не успях да намеря точния баланс, като още в първата тренировка нещата не се получиха. Като цяло автомобилът не се справя чак толкова зле в дългите серии от обиколки, но имаме да свършим още доста работа. Видя се, че Астън Мартин  са бързи още на тестовете и сега справиха страхотно“ заяви лидерът на Биковете. 

Шарл Льоклер даде 4-о време за Ферари, но почти 5 десети изоставане. Интересно е, че разликата между първите 13 пилоти бе под секунда. Днес от 13:30 е третата свободна тренировка, а от 17:00 квалификацията.