Фернандо Алонсо очаквано бе изключително щастлив, след като завърши трети в Бахрейн и затвърди усещането за страхотния прогрес на Астън Мартин. 

За мнозина испанецът неочаквано напусна Алпин, за да премине в отбора на Лорънс Строл, но ето, че изборът му се оказва абсолютно правилен и първите знаци са меко казано обнадеждаващи. 

„Това е нереално! Страхотен резултат за отбора. Да дойдем тук и да се качим на подиума в първото състезание от сезона е фантастично и е показателно за работата свършена от Астън Мартин през зимата за това да имаме втория най-добър автомобил на решетката” заяви испанецът. 

„Не направихме най-добрия старт и загубих някои позиции, така че трябваше да изпреваря съперниците на пистата. Това обаче направи състезанието още по-вълнуващо и ми донесе повече адреналин, така че ако на феновете им е харесало, значи сме се справили добре” добави той. 

Алонсо има 99 подиума в кариерата си, като предишният бе в Катар през 2021-а за Алпин, а по-предишния от времената във Ферари през 2014-а. Последната му победа е в Испания през 2013-а.