Доминантът във Формула 1 Макс Верстапен се надява, че Фернандо Алонсо дори ще запише победа през новия сезон. 

Нидерландецън спечели спокойно в Бахрейн, където обаче голямото шоу направи пилота на Астън Мартин. Испанският ветеран потвърди възхода на отбора си и макар и да загуби 2 позиции на старта, успя да завърши трети и да се качи на подиума след серия отлични изпреварвания. 

„Надявам се, че Фернандо ще спечели състезание този сезон. Имаше няколко години, в които нямаше как да се бори в челото, така че сега съм много доволен, че още от първото състезание се справя толкова добре“ заяви Макс. 

Алонсо няма победа от 2013-а, когато караше все още за Ферари, а третото му място на „Сахир“ бе едва вторият му подиум за последните 7 години, като предишният бе с Алпин в Катар през 2021. 

„Астън Мартин определено имат голяма амбиция, но и много добра кола, така че очаквам нещата да стават още по-добри за тях. Може би през този сезон ще е трудно да се борят за титлата, но за победи в отделни състезания без съмнение. Аз съм бил в подобна позиция и макар и често да завършвах 20-30 секунди след победителя, успявах да спечеля 2-3 състезания заради удобни писти и условия. Те изглеждат наистина добре и остава единствено да продължат да се развиват“ добави Верстапен.