Стомашен вирус създаде проблеми и забави пристигането на Макс Верстапен в Саудитска Арабия и в резултат той ще пропусне медийния ден днес.

Двукратният световен шампион във Формула 1 спечели убедително първия старт в Бахрейн, но е имал здравословни проблеми през изминалите дни и не се е чувствал добре, което е довело до отлагането на полета му за Джеда.

„Макс страдаше от стомашен вирус през последни дни и след разрешение от ФИА той няма да бъде на пистата днес” обявиха от Ред Бул. Самият Макс също успокои феновете си в социалните мрежи като написа: „Отново съм добре. Напоследък бях измъчван от стомашен вирус и за съжаление трябваше да отложа полета си с един ден, така че ще бъда на пистата в Джеда в петък”.

Верстапен отново е считан за големия фаворит за неделното състезание, но според шефа на техническия екип на отбора Ейдриън Нюи предимството на тима изобщо няма да е толкова голямо.

„Сигурен съм, че няма да бъдем толкова силни във всеки един старт. В Бахрейн всичко се разви отлично в деня на състезанието, но иначе през уикенда имахме известни проблеми. Във Формула 1 ситуацията много бързо може да се промени. Ние ще продължим да натискаме максимално, но това ще направят и останалите, така че ще видим докъде ще стигнем” заяви Нюи.