Пилотите на Ред Бул и Фернандо Алонсо бяха над всички във втората тренировка в Саудитска Арабия и показаха, че отново са фаворити за състезанието в неделя. 

Макс Верстапен отново даде най-добро време, както бе и в първата сесия, изпреварвайки този път Фернандо Алонсо с Астън Мартин с 2 десети. На още една десета по-назад бе съотборника му Серхио Перес. В ранния следобед Чеко бе втори, а испанецът трети. 

Доста трудности имаха от Ферари, чието изоставане дори е по-голямо, отколкото в Бахрейн. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц останаха 9-и и 10-и с изоставане съответно от 7 десети и почти секунда. Люис Хамилтън с Мерцедес бе чак 11-и, като имаше големи трудности през цялото време. 

Съотборникът му Джордж Ръсел даде 5-о време, на по-малко от половин секунда изоставане, така че демонстрира, че все пак в колата има потенциал. Доста добре се представиха пилотите на Алпин, след като Естебан Окон бе 4-и с около 4 десети пасив от лидера, а Пиер Гасли бе 6-и, на 5 десети. Ланс Строл с другия Астън Мартин бе 7-и, а Нико Хюлкенберг с Хаас 8-и. 

Квалификацията е утре от 19:00 часа и именно за това резултатите от втората свободна тренировка са доста по-показателни, тъй като тя се проведе по същото време.