Във Формула 1 направиха тъпотии още във 2-ия кръг от сезона, след като в крайна сметка върнаха подиума на Фернандо Алонсо в Саудитска Арабия. 

Въпреки че бе награден като трети в състезанието вчера, минути по-късно стюардите наказаха испанеца с 10 секунди заради неправилно изтърпяна санкция от 5 секунди при спирането в бокса с обяснението, че механик е докоснал колата по-рано от разрешеното и пилотът стана 4-и. 

От Астън Мартин обаче очаквано обжалваха и в крайна сметка апелът им бе уважен. От отбора претендираха, че „докосването“ до колата не нарушава правилата, които забраняват да се работи по нея. 

Въпреки че в Бахрейн Естебан Окон бе наказан именно заради подобно нещо, от ФИА се оправдаха с предишни прецеденти и обещаха да изчистят нещата още за Гран При на Австралия след 2 седмици. 

Така в крайна сметка Алонсо получи обратно подиум №100 в кариерата си и си върна отнетите 3 точки, като има 30 след първите два старта. Разочарованието остана за Джордж Ръсел, който за кратко бе трети, но все пак се оказа четвърти.