Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен се размрънка, че е втори в Саудитска Арабия и призова отбора да реши проблемите с надеждността, след като имаше проблеми през целия  уикенд. 

Заради повреда в квалификацията лидерът на Ред Бул стартира чак 15-и и макар и да прогресира бързо и в средата на надпреварата да стигна до второто място, нямаше как да се бори за победата със съотборника си Серхио Перес. 

„Освен, че трябва да запазим предимството си пред останалите, трябва да сме сигурни, че няма да имаме проблеми с техниката. Уикендът  в Бахрейн не бе чист, а сега същото се получи и тук. Да, успях да стигна до подиума, което е добре, но не съм доволен, зъщото не съм тук, за да съм втори“ заяви доста арогантно Макс. 

„Знам, че всички се стараят, но наистина колите ни трябва да са максимално надеждни. Реално тук максимума бе второто място. Дори и без сейфтикар мислех, че това ще е най-доброто, което бих могъл да постигна“ добави той. 

Съотборникът му Серхио Перес пък обяви, че ще поиска обяснени от отбора, след като в последните обиколки той получи различни наставления от отбора обиколки с каква скорост да прави, оказвайки се, че на Макс е казано да вдигне темпото. 

„В края на състезанието ми казаха да спазвам определено темпо и мислех, че същото е казано и на Макс. Впоследствие се оказа, че не е така и трябва да разбера защо информацията се размина по този начин. Радвам се, че спечелих и като цяло контролирах темпото. Определено съм тук, за да се боря за титлата“ обяви мексиканецът.