Никога не съм виждал толкова бърза кола. Това обяви Люис Хамилтън по адрес на Ред Бул след Гран При на Саудитска Арабия вчера. 

Серхио Перес спечели състезанието, а Макс Верстапен, който стартира 15-и, без проблеми стигна до втората позиция. Британецът пък остана 5-и, като изоставането на Мерцедес отново бе голямо. 

„Никога не съм виждал толкова бърза кола. Когато ние бяхме бързи, не бяхме чак толкова бързи, особено в сравнение с останалите. Не знам как точно го направи, но Верстапен ме изпревари с толкова висока скорост, че изобщо нямаше смисъл да се опитвам да го блокирам. Разликата в скоростта бе наистина много голяма” заяви Люис. 

„Всеки иска да гледа оспорвана борба във всеки старт, но в момента положението е такова. Това обаче не е мой проблем и не аз съм причината за това съотношение на силите” добави британецът, който все пак опита да извлече позитиви от представянето на Мерцедес. 

„Все още изоставаме много от Ред Бул. Странно е обаче, че Ферари бяха зад нас, което е добра новина за отбора. Тук настилката е различна и все още ни е трудно да разберем защо колата работи по различен начин в зависимост от разликата в покритието. В първите 3 старта ще има доста колебания в представянето ни. Дано бързо да имаме подобрения и да се доближим до Астън Мартин” каза още той.