Люис Хамилтън трябва да премине във Ферари и това е нещото, от което се нуждае Формула 1. Това обяви бившият собственик на отбор и популярна фигура в падока Еди Джордън. 

Бъдещето на седемкратния световен шампион отново е на дневен ред, след като Мерцедес са далеч от победите и в началото на този сезон, а и през миналия бяха в сянката на Ред Бул и Ферари. 

Хамилтън има договор с отбора за тази година и макар и да твърди, че е верен на тима и не смята да го напуска, той не пести и критиките си по отношение на развитието и липсата на достатъчна скорост. Босът Тото Волф също каза, че рискът Люис да си тръгне е голям при това положение. 

„Формула 1 се нуждае от Люис Хамилтън във Ферари, а Ферари се нуждае от Люис Хамилтън. Той трябва да погледне към друг отбор, с който може да се бори за титлата, но въпросът е къде може да отиде. Ред Бул няма да махне Серхио Перес за Хамилтън, така че единствената друга възможност е Ферари” заяви Джордън пред „Би Би Си”. 

„Съществува шанс и да остане в Мерцедес разбира се, но този отбор не е достатъчно добър за Люис и Волф е наясно с това.  Потенциална размяна с Шарл Льоклер би изглеждала доста добра, защото Мерцедес ще се сдобие с друг талантлив пилот до Джордж Ръсел, а Хамилтън ще получи силен автомобил. Такава размяна е нещо, което всички фенове биха харесали, а и в крайна сметка всички велики пилоти в един момент стигат до Ферари, затова смятам, че и Люис трябва да премине в този отбор” добави шотландецът.