От Ферари планират да копират част от елементите по колата на Ред Бул за автомобила си за 2024-а година, твърдят медиите в Италия. 

Скудерията започна лошо сезона, без подиум в първите две състезания и усещането е, че понастоящем няма никакъв шанс да се бори с Биковете за пъвото място. А надеждите бяха съвсем други. 

Според „Motorsport.com Italy” отборът вече си е поставил за цел да се пребори за втората позиция при конструкторите през тази година, като е насочил сериозно вниманието си към следващата кампания. 

В момент RB19 наистина изглежда тотално доминиращ и резултите от първите две състезания са красноречиви с две двойни победи за Ред Бул. По-лошото за Ферари обаче е, че Астън Мартин изглеждат като втория по сила тим, а Черните кончета останаха и зад колите на Мерцедес на пистата в Джеда. 

Според информацията Скудерията ще продължи да развива колата си през 2023-а и да се опита да се подобри, но плановете за бъдещето вече включват страничната част на болида за следващия сезон до голяма степен да бъде оформен като колите на Ред Бул. 

След 2 състезания до момента Ферари има 26 точки и е 4-и  при конструкторите, като Астън Мартин и Мерцедес имат по 38, а Ред Бул е далеч напред с 87.