Започналият изключително зле сезона във Формула 1 тим на Макларън - Мерцедес, обяви сериозни промени в структурата си, след като не спечели нито една точка от първите два старта. 

Техническият директор Джеймс Кий е освободен с незабавен ефект, като отборът вече ще разчита на цял технически екип, който ще бъде разделен на 3 звена, всяко от които ще докладва директно на боса Андреа Стела. 

Шеф на аеродинамиката ще бъде Питър Продрому, който работи в Макларън от 1991-а, с изключение на периода 2006-2014, когато бе в Ред Бул. 

Давид Санчес, който напусна Ферари, ще оглави екипа, който ще отговаря за цялостната концепция на колата и представянето в състезанията, макар че ще се присъедини към тима чак на 1 януари 2024-а. Нийл Хоулдий ще бъде начело на екипа, отговарящ за инженерното развитие и дизайна. 

Тези 3 департамента ще бъдат подкрепени от промоцията на Джузепе Пеше, който става Директор по аеродинамиката и Шеф на Екипа и също ще отговаря най-вече за аеродинамиката. 

„За нас е важно да имаме солидна основа за следващата фаза от развитието си. От известно време виждах, че техническото ни развитие не е с темпото, което очаквахме в стремежа да се върнем в челото и сега с преструктурирането на отбора вярвам, че това ше се промени” заяви босът Зак Браун. 

Eдинственият позитив до момента през кампанията е, че новобранецът Оскар Пиастри влезе в Q3 на квалификацията в Саудитска Арабия, но след инцидент в началото и повредено предно крило, не успя да се бори място в точките.