Дъждът обърка плановете на пилотите от Формула 1 във втората свободна тренировка преди Гран При на Австралия. 

Сесията се проведе в часа на квалификацията и състезанието, но около 20 минути след нейното начало дъждът се усили и това накара всички да се приберат в боксовете. 

В първата, която се проведе на суха, Макс Верстапен бе най-бърз, но тя не е толкова показателна, колкото втората. Световният шампион остана трети, на около 6 десети от Фернандо Алонсо. Втори на 4 десети бе Шарл Льоклер. 

Тренировката бе изпълнена с големи проблеми с трафика, тъй като преди да завали всички излязоха на трасето. Няколко бързи обиколки на Серхио Перес бяха провалени, а Верстапен и Карлос Сайнц едва не се удариха на един завой. 

Макс отново мрънкаше доста заради баланса на автомобила, като по време на първата тренировка допусна завъртане и това увеличи усещането, че нидерландецът не се чувства комфортно в колата, може би и заради победата на Перес в Джеда. 

Люис Хамилтън с Мерцедес бе втори в първата сесия, но остана едва 13-и във втората, а и в отбора му така или иначе готвят най-вече състезанието в неделя. 

В средата на втората тренировка пистата нито бе твърде мокра за гуми интермения, нито обаче суха, което създаде проблеми на пилотите, някои от които все пак излязоха на трасето в опит да съберат данни за представянето на колите. Впоследствие дъждът се усили, а времената нямаше как да бъдат подобрени.