При Мерцедес и Ферари се очакват сериозни подобрения още за следващия старт от сезона във Формула 1 на пистата „Имола” в края на другата седмица. 

И двата отбора изостават сериозно от доминанта Ред Бул до момента, но отстъпват и на Астън Мартин, като от първите 5 състезания могат да се похвалят едва с по един подиум. 

Още преди време от Мерцедес загатнаха, че автомобилът им ще бъде крайно променен за надпреварата в Италия, а и Черните кончета ще направят промени в опит да подобрят сериозно представянето си. 

„До края на сезона има още много състезания и конкурентите имат достатъчно време за развитие, но да видим. Чувам, че за „Имола” при Мерцедес ще има много сериозни промени, а и при Ферари те ще бъдат доста значими и нещата бързо могат да се променят” заяви бодът на Ред Бул Кристиан Хорнър. 

С много голям интерес се очаква дали наистина Мерцедес ще промени драматично концепцията си за колата, въпреки че Тото Волф обяви, че автомобилът ще бъде различен. Засега за Биковете обаче няма проблеми. 

„Ние сме ограничени в развитието си заради наказанието ни от миналата година, но смятам, че отборът използва времето си изключително ефективно, което много ни помага” добави Хорнър.