Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо вярва, че може да спечели състезание през този сезон и се цели в ГП на Монако другата седмица. 

Испанецът стартира отлично годината с подобрения Астън Мартин, като завърши трети в 4 от 5-те състезания  до момента. Отборът е с доста добра скорост и ветеранът е сериозно обнадежден от високо темпо. 

„Да, вярвам, че мога да спечеля състезание или две. Къде? Не знам. Колата ни не е сред най-бързите на правите и това трябва да се подобри, но сме силни в завоите. Затова бавните трасета като Монако, Будапеща и Сингапур изглеждат като добра възможност“ заяви Алонсо. 

Той има 32 победи на сметката си, последната от които обаче  е от 2013-а в Испания. В края на тази седмица е първият от трите поредни старта – Имола, Монако и Барселона. 

„Първият ни подиум в началото бе отличен, но след 4 такива до момента е очевидно, че искаме повече и най-малко второ място. В момента обаче Ред Бул са страшно бързи, а и нямат проблеми с надеждността. Затова ние трябва да сме готови, ако в дадена надпревара ни се отвори възможност да се възползваме. Сега на Имола Ферари и Мерцедес се очаква да имат сериозни подобрения, но ние ще се опитаме да завършим отново пред тях“ каза още Алонсо.