Във Ферари правят нещо не както трябва. Това обяви Шарл Льоклер след ужасния уикенд, който преживя в Барселона. 

Монегаскът остана 19-и в квалификацията, след което по колата му бяха сменени различни компоненти и започна от питлейна, но стигна само до 11-ото място и не взе нито точка. 

„Не мога да разбера кое къде грешим, но определено не правим нещо както трябва. Колата просто се държи по различен начин с еднакъв тип гуми. В първия стинт започнахме с хард и автомобилът бе ужасен. След това в края пак бяхме с тези гуми и всичко бе наред и това е объркващо” заяви Льоклер. 

„Трябва наистина да разберем защо се получава така. Вече няколко състезания имаме проблеми с условията или колата е много трудна за каране и сега също бе така. В квалификацията просто не можех да карам, защото задната част бе просто неуправляема. Сега лошото усещане бе свързано с предницата, най-вероятно заради гумите” добави той.  

Льоклер има само 42 точки от 7 състезания със само един подиум на сметката си и две отпадания. През 2022-а на същия етап той бе със 109 точки с 2 победи и 4 спечелени полпозиции. Подобно лошо начало имаше през 2021-а, когато бе с 52 точки и нито един подиум.