Световният шампион Макс Верстапен е категоричен, че е хубаво за Формула 1 ако повече отбори печелят, но и че се наслаждава на доминацията си вече сезон и половина. 

Миналата година той бе напълно безапелационен по пътя към върха с 15 победи, а през тази след малко по-колебливото начало, спечели последните 3 старта и отвори аванс от 53 точки пред съотборника си Серхио Перес. Ред Бул пък има 17 успеха в последните 18 старта. 

„Понякога е хубаво да имаш конкуренция, както бе през 2021-а. Насладих се на битката тогава, но бе приятно и случилото се през 2022-а. Разбирам, когато на много хора им е скучно, след като един тим доминира, но така е било винаги с Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Все пак  се надявам, че повече отбори ще имат шанс да печелят“ заяви той в навечерието на Гран При на Канада. 

При успех в Монреал той ще се изравни с легендата Аертон Сена  с по 41 победи на 5-о място във вечната ранглиста, а отборът му преследва триумф №100, като също ще бъде 5-ият достигнал до тази граница. 

„Никога не съм се замислял за тези неща. Докато растях не съм и мечтал, че ще постигна толкова победи. Това е наистина нещо голямо, но не искам да спирам дотук, защото чувството е много приятно и се гордея от това, което съм направил досега“ добави нидерландецът, който се надява и ветеранът Фернандо Алонсо да спечели за първи път от 2013-а. 

„Херасвам го. Той е голям състезател и заслужава да победи отново. Никога не се предава и обича спорта. Понякога, когато дълго време не разполагаш със силна кола, е нормално да позагубиш мотивацията си. При него обаче не е така. Той е животно, така че ако ме питате кой е пилотът, който искам да победи през този сезон, ще кажа, че това е Фернандо“.