Макс Верстапен постигна нова победа във Формула 1, след като бе над всички и в Канада, за да запише 4-и пореден успех и 6-и през сезона. 

Нидерландецът нямаше особени трудности, като се изравни с легендата Аертон Сена на 5-ото място по победи в историята, записвайки своя 41-а. Триумфът пък бе под №100 за Ред Бул. 

Фернандо Алонсо завърши 2-и след здрава битка с Люис Хамилтън, за да запише 6-ия си подиум през сезона. Британецът  пък потвърди прогреса на Мерцедес с третото си място. 

На старта Макс удържа първото място, а Хамилтън успя да изпревари Алонсо за второто. Нидерландецът започна да увеличава разликата, въпреки че сякаш не се чувстваше напълно комфортно в колата. Алонсо пък опитваше да притисне Люис. 

В 8-ата обиколка Логан Сарджънт спря на пистата заради технически проблеми и това означаваше виртуална кола за сигурност. Макс обяви по радиото, че е ударил птица, макар че не бе ясно, дали наистина е така. 

В 12-ия тур Ръсел допусна грешка и се удари в стената, което изведе сейфти-кар на пистата. Това веднага накара пилотите да влязат за смяна на гуми, като Хамилтън и Алонсо почти се удариха на алеята пред боксовете, но британецът остана пред съперника си. Ръсел пък успя да стигне до бокса и дори да продължи, въпреки загубеното време. 

Пилотите на Ферари и Перес не смениха гумите си, което ги изведе по-напред в класирането – на 4, 5 и 6-о място. При подновяването на борбата Макс нямаше проблеми, а в 22-ата обиколка Алонсо все пак успя да изпревари Хамилтън, който опита контраатака, но не успя. 

Зд 11-ия Магнусен пък се образува сериозна колона, за да се стигне до инцидент между него и Де Врийс. В средата на състезанието Перес смени гумите си и се върна 7-и, а след това същото направи и Сайнц, като се върна комфортно пред мексиканеца. 

Льоклер също смени гуми, за да остане пред съотборника си, а Чеко изпревари Албън и излезе пак 6-и. Норис пък бе наказан с 5 секунди заради неспортсменско поведение. Последваха спирания за Хамилтън, Алонсо и Верстапен, които не промениха ситуацията в челото. 

Ръсел успя да стигне до 8-ото място, въпреки повредите по колата. Хамилтън започна да притиска Алонсо, който пресече шикана в 48-ата обиколка, но оставаше на повече от 3 секунди от Люис. В 55-ата обиколка Ръсел в крайна сметка се прибра в бокса заради проблеми със спирачките. 

Хамилтън обаче не се отказваше и натисна, сваляйки разликата до Алонсо на под 2 секунди. Албън пък вървеше 7-и, успявайки да удържи Окон, Ботас, Норис и Строл зад себе си. 

Инженерът на Люис Пийт Бонингтън му каза, че Алонсо има проблеми със задните спирачки. Разликата между двамата бе 1,6 секунди, но Фернандо запазваше  спокойствие и в крайна сметка нямаше проблеми да пресече финала втори. След късна смяна пък Перес взе бонус точката за най-бърз тур. 

От Ферари постигнаха с добра стратегия 4-о и 5-о място от Льоклер и Сайнц, а Чеко  остана 6-и. В топ 10 влязоха още Албън, Окон, Норис и Ботас, но заради наказанието на Ландо от 5 секунди той изпадна от десетката за сметка на Строл. 

След триумфа Макс вече има 195 точки, с цели 69 повече от съотборника си Перес, който е със 126. Алонсо вече е със 118, а Хамилтън събира досега 102. Следващият старт е на 2 юли в Австрия.