ФИА няма да ограничава Ред Бул заради доминацията на отбора, обяви президентът на автомобилната централа Мохамед Бин Сулайем, тъй като това няма да е справедливо. Някои от конкурентите на тима поискаха промени в правилата, за да се намали предимството на отбора, но такива няма има. 

Биковете доминират сериозно през сезона, като спечелиха първите 9 състезания от кампанията и ако победят и на „Силвърстоун” в неделя, ще изравнят рекорда от 11 поредни успеха на един тим, който се държи от Макларън през 1988. 

Макс Верстапен няма как да бъде спрян, като вече има 5 поредни успеха и общо 7 през сезона, като води с 81 точки пред съотборника си Серхио Перес, така че титлата му започва да изглежда сигурна. 

„Не можем да казваме ние, кое е добро и кое е лошо. Когато Мерцедес доминираше всичко бе наред, нали? Сега е времето на Верстапен и Ред Бул. Да накажем добрите, затова че са силни? Не, нека останалите да се подобрят. Никой не спира другите отбори от това да се развиват. Не може да наказваме някой за това, че е силен, че работи здраво и побеждава. Това ще е нечестно и несправедливо” заяви Бин Сулайем. 

В крайна сметка в историята на спорта винаги е имало подобни периоди. Като се започне от Брамъч, Тирел, Ферари и Лотус през 60-те и 70-те години на миналия, мине се през Макларън от 80-те, за да стигнем до Ферари от края на миналото столетие и началото на това, минем през доминацията на Ред Бул със Себастин Фетел и стигнем до тази на Мерцедес и Люис Хамилтън.