Даниел Рикардо се завръща във Формула 1. Австралиецът ще седне в болида на Алфа Таури още от следващото състезание в Унгария другата седмица. 

Той заменя неубедителния Ник де Врийс, който е освободен след само 10 състезания, в които не показа качествата заради които получи титулярното място. 

34-годишният Рикардо бе в ролята на трети пилот на Ред Бул, който сега го преотстъпва на дъщерния си тим до края на годината. Опитният състезател познава отбора, за който караше през 2012 и 2013, когато той носеше името Торо Росо. 

„Много съм радостен, че мога да приветствам Даниел в нашия отбор. Той познава мнозина от нас и интеграцията му ще бъде лесна. Тимът ще се възползва от неговия опит, тъй като все пак той е 8-кратен победител във Формула 1“ заяви босът Франц Тост. 

Във вторник Рикардо седна зад волана на RB19 за тестове на гуми и показа много добра скорост, след което бързо бе взето решението да получи позицията на Де Врийс. 

Алфа Таури са последни в класирането до момента с едва 2 точки в актива си, спечелени от Юки Цунода, който завърши 10-и в Австралия и Азербайджан. Най-доброто класиране на Де Врийс бе 14-о място.