Даниел Рикардо приема завръщането си във Формула 1 с Алфа Таури като най-добрата възможност да си осигури отново място в Ред Бул. 

Австралиецът замени Ник де Врийс до края на сезона и в неделя в Унгария ще направи дебют за Алфа Таури. 

Той кара за по-големия отбор на Биковете между 2014 и 2018, като спечели 7 състезания. Сега съотборник на Макс Верстапен и Серхио Перес, който обаче в последните стартове се представя доста зле и макар и да има договор и за 2024-а и Кристиан Хорнър да твърди, че ще остане в отбора и догодина, това може и да не е толкова сигурно. 

„Имах достатъчно време да си върна насладата от спорта. Усетих това още в симулатора и осъзнах, че все още най-силно искам да правя именно това. Насладих се на колата на Ред Бул на тестовете за гумите, но съм наясно, че ако искам да се върна в отбора, ще е необходим процес” заяви той. 

„Мечтата ми е отново да карам за Ред Бул, но не са ми поставени задачи да се представя по определен начин. Всичко стана много бързо и съм наясно, че ме чака много работа. Просто искам да се състезавам, да се насладя на момента и да видим какво ще постигна” добави Рикардо. 

Алфа Таури е аутсайдерът през този сезон във Формула 1 с едва 2 спечелени точки от Юки Цунода за шампионата при конструкторите.