Проблемите за пилота на Ред Бул Серхио Перес продължават с пълна сила, след като той успя да катастрофира още в началото на първата тренировка преди Гран При на Унгария. 

Мексиканецът, който напоследък има огромни трудности и в 5 поредни уикенда от Формула 1 не успява да стигне до третата фаза на квалификацията, допусна грешка и разби колата си. 

Инцидентът стана на сухо трасе, като само няколко завоя, след като излезе на пистата, той стъпи в тревата, завъртя си е след това се удари в стената от гуми с прилична сила. Има съмнение, че може да е повредил пода на автомобила, което би било доста неприятно. 

Сесията бе прекъсната за няколко минути, след което заваля, така че никой не успя да направи подготвителни обиколки дълго време. Чак около 20 минути преди края, след като дъждът спря, част от пилотите завъртяха бързи турове, използвайки гуми интермедия, но пистата бе доста мокра и Карлос Сайнц също допусна грешка, но ударът му бе минимален. 

В последните 2-3 минути Джордж Ръсел и Оскар Пиастри си размениха водачеството, преди в крайна сметка пилотът на Мерцедес да завърши пред този на Макларън. Ланс Строл с Астън Мартин остана трети, а Макс Верстапен, Люис Хамилтън и завръщащият се във Формула 1 Даниел Рикардо не направиха обиколки за време.