Световният шампион във Формула 1 за 2016-а година Нико Розберг предрича скорошна победа за Макларън, след подобрението на отбора напоследък. 

Ландо Норис донесе поредни подиуми на отбора за първи път от 2012-а година с втори места във Великобритания и Унгария и понастоящем изглежда, че тимът вече е с втората най-бърза кола, макар че с Мерцедес силите изглеждат изравнени. 

„Вече бе потвърдено, че колата на Макларън определено е истинска. Сега разбира се предстои много рязка промяна от Унгария към „Спа”, но вече се вижда, колко са бързи те на правите” заяви Нико. 

„Техническото им развитие е впечатляващо в хода на сезона и определено е необичайно някой да направи толкова голям скок от около 13-о място до 2-о. Понастоящем те изглеждат конкурентни за победи и си мисля, че победата им определено наближава” добави той. 

„Ландо (Норис) е световен шампион, който се изгражда. Класата му е световна и е наистина невероятен млад пилот. Надявам се, че в отбора разбират на 100% как стигнаха до тук, което не е никак лесно, защото нещата са силно комплексни по отношение на аеродинамиката и притискането” отчете Розберг, който не пропусна да похвали и съотборника на Норис. 

„Пиастри изведнъж получи силна кола и трябва да покаже с резултатите си, че е готов да остави отпечатък във Формула 1 задълго и той прави това перфектно. Все още изостава от Ландо, но разликата е минимална, а и в Унгария успя да спечели 2 позиции на старта. Имаше някои трудности по отношение на грижата за гумите, но това се постига с опита и в момента Оскар изглежда наистина забележителен”.