Макс Верстапен спечели втори спринт през този сезон, триумфирайки в кратката надпревара в Белгия. Нидерландецът действа консервативно при трудните условия, но пак стигна до върха, за да увеличи до 118 точки аванса си в класирането. Оскар Пиастри с Макларън и Пиер Гасли с Алпин допълниха подиума. 

Лошите новини бяха свързани с времето, тъй като заваля само 5 минути преди началото на спринта, който бе забавен с 35 минути заради закъснялата квалификация за него. Логично стартът бе отложен за неопределено време. 

В крайна сметка 35 минути по-късно началото бе дадено зад кола за сигурност, след като дъждът спря, но всички бяха с гуми за мокро. Последваха още един 4 тура зад сейфтикар и летящ старт, но се очакваше бърза смяна за интермедии. Макс остана на трасето, но Пиастри, Сайнц, Перес, Хамилтън и някои от останалите влязоха за смяна. 

Верстапен отвори разлика, но губеше темпо и влезе за смяна в следващия тур. Той обаче се върна зад Пиастри, докато и останалите смениха гумите си. Гасли, Перес и Хамилтън също бяха близо. Пилотът на Макларън имаше аванс от малко над секунда пред Макс, но нямаше да го задържи дълго. 

Рожденикът Фернандо Алонсо обаче се завъртя и излезе в чакъла в 4-ата обиколка и отпадна, а това означаваше кола за сигурност. Тя се прибра 2 тура след това и 5 преди края. След рестарта Макс логично атакува на правата след Червената вода и си върна първото място, поглеждайки и към победата. 

По-назад се стигна до контакт между Перес и Хамилтън, но и двамата останаха на пистата. Люис се измъкна 4-и, а Сайнц 5-и, докато Чеко се смъкна назад, очевидно имайки проблем с автомобила, тъй като и Льоклер и Норис го изпревариха. Той дори излезе извън трасето и загуби шансове за точки, като малко по-късно се прибра в бокса. 

Хамилтън притисна Гасли за третата позиция, но не успя да го изпревари, а и бе наказан с 5 секунди за инцидента с Перес. До края тройката не се промени – Верстапен, Пиастри и Гасли, като за пилотите Макларън и Алпин резултатът бе отличен. Топ 8 допълниха Сайнц, Льоклер, Норис, Хамилтън и Ръсел.