Във Ферари ще разследват внимателно здравата битка между Карлос Сайнц и Шарл Льоклер, която едва не завърши с катастрофа между двамата. 

Скудерията направи силно домашно състезание, но все пак тимът остана зад колите на Ред Бул. 

В последните обиколки Льоклер притисна здраво Сайнц в опит да стигне до третото място, като на няколко пъти едва не се стигна до удар между тях, което ако се бе случило щеше да е огромен гаф. 

„Не мисля, че можем да определим случилото се за „забавление“, но беше наистина здрава битка. Дадох всичко от себе си, заради което вероятно в края имах проблеми с износване на гумите. Наистина се опитах да спечеля, но в крайна сметка стигнах само до подиума. Хората в отбора вероятно са изтръпнали, гледайки как се борим, защото бяхме наистина на ръба. Все пак направихме всичко, за да не се ударим и в края завършихме трети и четвърти“ заяви Сайнц. 

„Мисля, че това трябва да гледаме всеки път по време на състезанията. Случилото се ми напомни за дните ми в картинга. Имал съм подобни битки с Макс и Чека, а сега и с Карлос и бяхме наистина на ръба. Адреналинът беше голям и беше забавно. Карлос се защитаваше на ръба, а аз атакувах на ръба“ добави Льоклер. 

„Беше странно усещане, но аз съм голям фен на това пилотите вътре в отбора да се състезават. Все пак им казах да не рискуват, така че ще поговорил за случилото се, но смятам, че феновете са насладиха на борбата“ сподели Фредерик Васьор.