Екипът на Фелипе Маса поиска подкрепа от Люис Хамилтън в битката си да бъде обявен за световен шампион за 2008-а година. Ако това стане именно британецът ще загуби титлата. 

Както е известно бразилецът поиска от Формула 1 и ФИА да получи световната титла заради разкритията впоследствие относно състезанието в Сингапур, чийто резултат бе нагласен след признанието на Нелсън Пике-младши, че е получил инструкции от отбора си нарочно да се удари, за да може съотборникът му Фернандо Алонсо да вземе победата. 

Маса загуби с точка титлата в края на годината, но сега претендира, че надпреварата в Ситгапур трябва да бъде анулирана, което ако стане ще изпревари именно Хамилтън, който тогава завърши трети. 

„Той е голям посланик на спорта и винаги е защитавал спортното достойнство. Освен това е почетен гражданин на Бразилия и е харесван от феновете в страната, така че се надявам да ни подкрепи. Ние нямаме нищо против Хамилтън, просто искаме справедливост“ заяви един от адвокатите на Маса Бернардо Виана. 

Формула 1 и ФИА трябваше да отговорят до миналия петък на обвиненията в манипулация, но сега са поискали срокът да бъде удължен до средата на октомври и са получили разрешение за това. Маса обаче е твърде решен да се бори до последно.