Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изненадващо обяви, че не изключва възможността да се върне на пистата. 

Германецът прекрати кариерата  си след края на сезон 2022-а, но сега ситуацията е по-различна, а и той все пак е само на 36 години или с 6 години по-млад от Фернандо Алонсо. 

В интервю за „Скай Спортс“ на въпрос дали би направил същото като Найджъл Менсъл, Алонсо и Кими Райконен, които се върнаха в спорта след прекъсване, той отговори: „Няма как да кажа „не“, тъй като не знам. Вероятно на мое място някои от тях на този въпрос биха казали „не“. В крайна сметка обаче всичките се върнаха, така че не знам“. 

В последните два сезона преди да се откаже, Фетел караше за Астън Мартин, който през тази година прогресира сериозно и записа 7 подиума в 14 старта. За Себ силна кола би била много изкушаваща, за да се върне. 

„Всичко би зависило много от кога би могло да стане това, тъй като все пак съм на 36 години, което е различно, ако си на 26. Освен това предизвикателството също е ключово, но сега не мисля за това. Сега се наслаждавам на периода си да мисля какво бих могъл да правя. Все пак имам още половин живот, в който могат да се случват много хубави неща, дори и да не се състезавам“ добави Фетел.